Promenaden

Vi tog vår dagliga morgonpromenad, du och jag, min stora, kära, svarta hund. Luften var lätt att andas då temperaturen sjunkit med flera grader. Solens strålar letade sig ner genom trädens täta bladverk och värmde våra morgontrötta kroppar.

Vi promenerade på trottoaren efter den hårt trafikerade vägen som leder ner till staden. Det är en väg som slingrar sig likt en serpentin uppför Akrotiriou. Morgontrafiken flöt på i en jämn rytm och du ville som vanligt lyfta på benet vid varje buske och varje träd.

Plötsligt drog du i kopplet och ville nosa på något svart föremål i metall som låg en bit bort från vägen. Du reste ragg och blev osäker. Lite längre bort låg en krossad backspegel och gula delar från en motorcykel eller moped. Du drar ännu mer i kopplet och vill nosa på något som jag till en början tror är olja som läckt ut från motorcykeln där mitt framför oss på trottoaren. Men det är inte olja. Det är en stor pöl med torkat blod. Blodet från en människa som styrde sin färd ner mot staden på den slingrande vägen. En människas sista andetag kanske drogs där under pinjeträden som kantar vägen. En människa med drömmar och en familj. Bredvid trottoarkanten, precis nedanför den intorkade blodpölen har räddningspersonalen slängt en vit plasthandske.

Du, min kära, stora, starka hund som älskar livet vill gärna sniffa länge där i och kring blodet. Samtidigt som du reser din ragg och känner dig osäker. Jag klappar om dig och talar om för dig att vi ska gå vidare på vår morgonpromenad. Och du nöjer dig med det, glatt viftande på svansen vill du ivrigt fortsätta vår promenad och jag påminns ännu en gång om hur skört livet är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s