Blå

Din lätt krusade yta såg ut som huden på en människa, det enda som skiljde var färgen, din färg var blå. Du låg där nedanför mig, väntande och inbjudande. Din yta som ett skydd mot allt det vackra som du gömmer i dina djup. Var där inte en sjöjungfru som hastigt dök och plaskade till med sin glittrande stjärtfena i grönt och guld?

Från flygplanet såg jag hur vi flög in över den grekiska arkipelagen med sina öar. Vädret var otroligt klart, inte ett moln så långt ögat kunde nå. Jag såg kala bergstoppar som välvde sig över öarna, sandstränder i guld, små vita hus som såg ut som sockerbitar och en och annan båt som for fram över havsytan på väg mot äventyr. Snart skulle mitt äventyr börja, mitt äventyr som är min vardag.

Solen höll precis på att gå ned då jag landade på ön som har blivit så viktig för mig, min plats på jorden. Himlen färgades i alla pastellfärger du kan tänka dig samtidigt som planet tog på mark på flygplatsen som fortfarande är en militärflygplats. Amerikanska och grekiska militärflygplan trängs med charterplan från hela Europa och långdistansplan från resten av världen. När jag steg ut på flygplanstrappan möttes jag av de välbekanta dofterna av vildväxande örter och kryddor som blandades med dieselångorna från flygplanen. Värmen omslöt min trötta kropp och jag kände att nu kan jag andas igen.

I ankomsthallen stod du. Solbränd och vacker som aldrig förr. Jag kunde ha stått där i en evighet med dina armar runt min kropp och dina läppar på mina kinder. Kanske stod vi där i en evighet och höll om varandra. Jag minns inte. Jag minns bara känslan. Känslan av kärlek, ömhet och att äntligen få vara där jag hör hemma. Tillsammans med dig.

Solen bränner min hud. Och du, mitt hav, ligger där i alla nyanser av blått, varje dag och väntar på att jag ska få svalka min  kropp i dina vågor. Cikadorna spelar sina långa serenader i olivträden utanför vårt hus. Katterna är nöjda att deras hushållerska är hemma och ordningen är återställd. Varje kväll somnar jag med din hand i min. Och varje morgon när jag vaknar är det första jag ser alla nyanser av blått utanför våra altandörrar till sovrummet. Blå himmel som möter ett blått hav.

2 reaktioner på ”Blå

  1. Du skriver om din längtan och kärlek så jag blir alldeles varm och fylld av egen längtan! Tack!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s