Kärleksbrevet

 

Jag läser om dig i dagens tidning, en lång artikel om din skönhet med flera vackra bilder på det du har att erbjuda.  Min förälskelse till dig började redan år 1977 och sedan dess har min förälskelse mognat och blivit till en sann kärlekshistoria.

Saknaden och längtan att åter få se dig är stor och ibland smärtsam. Kreta, min älskade ö. Du som är en doft av hav och timjan. Dina sommarvindar som lekfullt kittlar min hud, dina dofter av kryddor som dansar nerför bergssluttningarna och får mina sinnen att le. Havet med sina turkosblå stränder som ligger där och bara väntar på att jag ska springa ut bland dess vågor och lättjefullt låta mig tumla runt i dess salta skum.

Och så du, min älskade, du som är mitt allt, som troget väntar på mig i vårt vackra vita stenhus tillsammans med våra katter. Saknaden efter dig är stark, ibland gör den ont och får mina ögon att svida och mitt hjärta att gråta. Din hud, dina läppar mot mina, dina händer på min kropp som gör mig till kvinna. Vår kärlek är stark, vild och vacker.

Just nu har vi inget annat val än att ha tålamod. Att vänta på bättre tider. Att inte förlora hoppet om att vi en dag ska kunna leva tillsammans på vår älskade ö med sina laguner och raviner, sina snötäckta bergstoppar och gröna olivlundar och med sina dofter av blommande citrusträd och jasminbuskar, sandstränder och det fräsande havet. En dag när den ekonomiska krisen lättar på sin järnhand ska vi återförenas för alltid i Kretas öppna famn.  Du och jag och vår ö, i kärlek och evighet. Amen.

En reaktion på ”Kärleksbrevet

  1. Så vackert, intensivt och så mycket kärlek! Jag förstår verkligen din längtan! Jag blev också så förälskad vid mitt första och hittills enda besök på Kreta, men min son har flyttat dit så jag hoppas kunna göra många besök framöver!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s