Budskap

I de snåla vårvindarna som rufsade om vårt hår, tog jag och min väninna en promenad vid stranden i Agioi Apostoli. Vår promenad tog oss på små vägar som kantades av mimosadoftande träd, mängder av blommor i regnbågens alla färger prunkande där i grönskan. Vi frös om våra nästippar men mötte några enstaka turister iklädda linnen som visade deras vintervita armar och bara fötter i sandalerna.

Vi vek av från vår väg och tog oss uppför en liten sluttning där doften av havet nådde oss med sin sälta. Strax hörde vi bruset av dess vågor som slog mot klipporna nedanför vår lilla stig där vi försiktigt satte ner våra fötter. Skummet yrde och havet visade sina vackraste färger för oss i turkost som gick över i en nyans av blått och grönt.

De gamla ruinerna efter en militäranläggning låg framför oss och viskade om sin historia. Vi drogs till ruinerna och gick in trots att en kuslig känsla plötsligt infann sig där och då under den blå himlen med sin lysande sol. En stentrappa utan räcke ledde upp till en övervåning utan väggar. En flik av en smutsrosa filt hängde ner över kanten.  Kanske en hemlös människa som sökt skydd från regn och hårda vindar sovit eller bosatt sig där för några dagar.

Väggarna täcktes av de mest fantasifulla graffitimålningar i lika många färger som de vackra blomsterängarna utanför ruinen. Det var ett galleri vi hade stigit in i. Ett galleri fullt med konst av okända unga konstnärer med nyfikenhet och kreativitet. En konsthall med solens strålar som ljussättning till målningarna på väggarna.

Ett budskap till oss gömde sig där. Det kunde inte bli tydligare i den värld som vi idag lever i. Budskapet löd: ”It is our fucking future and we want peace in it”. Vi lämnade ruinen och tog oss i sakta mak nedför kullen där havet var på vår ena sida. Två badande damer guppade på vågorna i den lilla badviken trots kyliga vindar och en sol som ibland gick i moln. Jag undrar om de någonsin varit upp till ”konsthallen” på kullen?

 

2 reaktioner på ”Budskap

  1. Hej Cindy! Vi var faktiskt också i Agioi Apostoli häromdagen! Min son bor i det området, men dit hittade vi inte, men den underbara udden med massor av mimosa, ginst och andra ljuvligheter och den röda jorden, bränd Umbra? ”Konstgalleriet ” såg vi inte heller, men förtjustes av den vackra udden. Låg platsen ni fann kanske mot Chaniahållet från den ganska långa stranden…?

    Gilla

  2. Lena, det finns två stränder som ligger i en bukt bredvid den längre Chryssi Akti stranden. Där på en kulle ligger ruinerna i riktning mot Kalamaki hållet.
    Önskar er en trevlig helg!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s