Krigarna

Ett jämntjockt grått täcke sänker sig ner över staden. Det är fuktigt och luften är kall. Olivträdens gröna bladverk dansar lätt i den svaga men kyliga vinden, de dansar en soldans. Var är du kära sol med dina värmande strålar och ljus? Har du glömt bort oss och begett dig någon annanstans? Vi saknar dig, kom tillbaka till oss! Värm våra frusna vintersjälar som längtar efter vår och ljumna vindar. Nyutslagen doftande mimosa och ängar av röd blommande vallmo där de vita nyfödda lammen lyckligt ovetande skuttar omkring.

Fåglarnas vårsång har tystnat. Det tjocka grå täcket av moln kväver skratten och sången. Orden vill komma ut ur våra munnar, formulera sig till långa meningar om livets mening, allvar blandat med humor och galna skratt, kärlek och vild dans. Men det är tyst. Tystnaden tillsammans med de grå molnen bildar en duo. De hånskrattar åt oss och fortsätter att slå följe på himlen som de krigare de är.

Vi är alla dess offer, med våra egon och vårt omedvetna val att blunda inför våra relationer. Men en dag när de grå molnen skingrats och tystnaden sakta drar vidare ska vi vakna. Vakna och våga se varandra i ögonen. Orden kommer utan svårighet att uttalas med kärlek och värme. Våra relationer kommer att blomma som den vackraste försommar äng. De höga bergen kommer att skydda oss och havet kommer att svalka oss då solen blir för het. Och krigarna, de har dragit vidare.

 

 

4 reaktioner på ”Krigarna

  1. Vackert, men så svårmodigt skrivet! Vi som kommer till Kreta och Chania på söndag och vill ha sol och värme önskar inget hellre än att molntäcket upplöses och fågelsång och blommor möter oss! Vi har nog av kyla här hemma, även om vår käre inneboende från Afghanistan verkligen.kan värma oss med sin varma personlighet😄!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s