Tick tack tick tack

Utanför mitt fönster sänker sig de blågrå molnen över de snötäckta bergstopparna samtidigt som vinden lätt rufsar om i olivträdens kronor. Molnen far förbi på himlen som om de hade bråttom någonstans. Precis som vi människor, ilar och skyndar och stressar. För att hinna till jobbet, till skolan, till läkarbesöket, till dagis, till fotbollsträningen, till gymmet, till affären, till… Hinner vi?

Vart tog min tid vägen? Alla dessa år som bara tickade på, var fanns jag någonstans? Hur ofta var jag närvarande i det lilla, i vardagen, i nuet? Plötsligt inser jag att halva mitt liv har passerat, kanske till och med mer än halva mitt liv. Jag köpte hus, hund och bil. Jag gifte mig och jag skiljde mig. Den stora gåvan att få bli välsignad med ett barn fick jag aldrig uppleva. Och klockan den gick, sekunder och minuter som blev till dagar och veckor. Och år. Var fanns jag?

Om jag hade insett att mitt liv skulle gå så fruktansvärt snabbt, hade jag gjort andra val, fattat andra beslut?  Jag vet inte, kanske inte. Men kanske hade jag stannat upp och rannsakat mig själv lite oftare om vad som är viktigt i livet. Vad som är viktigt för just mig i mitt liv.

Jag vill inte glömma bort att leva mitt liv fullt ut för att jag är fast i normer och principer och fångad i pengarnas nät. Jag vill inte vara en av alla som simmar med strömmen för att det är enklast så. För att det är bekvämt och samtidigt tro att det är det som är tryggheten i mitt liv. Att lura mig själv.

Andas, älska, se det vackra i det lilla, njuta, gråta, skratta, le och våga! Jag ska våga leva mitt liv i det stilla. Här och nu, för jag har bara ett liv. Och det enda lilla korta livet går fort. Jag övar mig varje dag att njuta av mitt liv! Känna tacksamhet över mina sinnen som får mig att uppleva så mycket! Jag vågar! Hinner jag?

4 reaktioner på ”Tick tack tick tack

  1. Tack för dina fina ord och tankar de gör att jag också tänker till och verkligen övar på att vara här och nu:) det är inte lätt men det går med övning. Min fina Cindy som skriver så vackert kram Åsa

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s