Längtan

Längtan – kom och visa mig nya vägar. Nya stigar att beträda. Mjuka stigar som smeker mina nakna fötter för varje fotsteg de försiktigt tar.

Mina fötter är bleka, vita, nästan genomskinliga och de är vaksamma inför varje steg. Vaksamma och en aning rädda. Det är fortfarande kyligt i den tidiga vårluften då de försiktigt stapplar fram på en inte alltför vänlig väg. Mindre stenar och grus fastnar under dess trampdynor. Det är svårt att ta sig fram, fötterna vill inte bära. Vill inte styra. Jag snubblar i gruset och skrapar upp  mitt ena knä så att det färgas rött av blodet som pulserar ut ur såret. Jag hatar blod! Jag tror att jag ska svimma. Men det gör jag inte. Plötsligt känner jag mig otroligt levande. Och det är då jag ser den, stigen!

Från grusvägen leder en liten krokig stig in i en skog med höga pinjeträd, lövträd och murgröna som härjar vilt på mark och över stenar. Hur det kommer sig att jag inte såg vare sig stigen eller skogen tidigare vet jag inte. Plötsligt är den bara där, framför mina fötter ligger den och väntar på mig. Stigen är täckt av barr som är så mjuka att gå på att mina bara fötter jublar. Dansande bär de mig framåt på den mjuka, krokiga  stigen som smeker mina fötter. Jag känner hur stigen ler åt mina fötters dansande steg. Mitt knä gör inte ont längre och skrubbsåret och blodet är borta.

Längtan – du är med mig nu. Vi dansar fram på stigen. Molnen har skingrats högt däruppe ovanför våra huvuden i pinjeträdens vackra trädkronor och solens strålar letar sig försiktigt ner genom grenarna. Fåglar brister ut i sång, det är en kakafoni av kvitter. Det låter som om de skrattar.  I en glänta skymtar jag det skimrande blå havet som ligger långt nedanför oss, stilla och väntande. Jag sätter mig ned på en nedfallen gammal trädstam och låter mina fötter vila. Trots fågelsången har jag även sällskap av tystnaden. Tystnaden som lägger sig som balsam runt min själ och längtan som leder mina steg. Längtan om en ljusare framtid.

 

 

5 reaktioner på ”Längtan

  1. Hittade hit eftersom Anitas Kreta tipsade om din blogg i Kreta/SVerige-gruppen på facebook. Bara jag kom in på din sida så kände jag mig hemma, läst ett inlägg nu och vet med mig att jag kommer läsa fler i helgen när jag har mer tid.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s