Det var en gång

Det var en gång för länge sedan, när jag var ung och orädd, nyfiken och full av liv, impulsiv och stark. Då för länge sedan, tog jag av mig min svala tunna sommarklänning på den avfolkade stranden. Det var mitt i natten och fullmånen bredde ut sitt sken i det mörka spegelblanka havet.

Jag gick ut i vattnet med försiktiga steg och lät sedan min kropp sjunka ner och omslutas av det sammetslena salta, och så började jag att simma. Jag minns att jag kände mig lätt som en fjäder och i fullständig harmoni med havet, månen och stjärnorna som gnistrade på himlavalvet.

Det var en gång för länge sedan hemma på ön, och du min älskade var också där. Vi var unga, vackra och fullkomligt orädda. Nyfikna och hungriga på allt som livet erbjöd.

Ja, det var ungefär så det började. Fast egentligen började det ännu tidigare, redan 1977, då jag som barn på väg in i tonåren för första gången mötte ön som förändrade mitt liv. De höga bergen, alla dessa vackra stränder, dofterna och värmen. Värmen. De högljudda kretensarna.

Sju, eller om det kanske var åtta år senare, träffar jag mannen som jag för alltid kommer att älska, på samma ö. En kretensare. Omständigheter gjorde så att vårt förhållande vi hade under flera år på 80-talet, tog slut. Andra omständigheter, kalla det gärna ödet, gjorde så att vi träffades igen, flera, flera, flera år senare.

Nu bor jag här, igen, sedan några år tillbaka. Sålde allt jag ägde och hade i Stockholm, sade upp mig från mitt jobb som var min trygghet, min familj. Jag har ett liv, och det enda livet tänker jag leva. Här och nu, på ön i Medelhavet. Kreta!

 

 

10 reaktioner på ”Det var en gång

  1. Vad roligt att du kommit igång Cindy! Lycka till med din blogg. Du är otroligt duktig på att skriva. Ska bli ett sant nöje att få följa dig. Kram Irene

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s